ayva mevsimi geldi

13.10.2013 10:30

AYVA MEVSİMİNDEYİZ ..... Ayvanın ve Ayva Yaprağının Faydaları (Yararları) * Ayvanın meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir. * Ayva meyveleri, kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. * Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir. * Harareti ve ishali keser. * Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir. * Vücut gelişimine yardım eder. * Ayva, damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, * Tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar. * Yapraklarından yapılan çay, kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. * Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. * Cinsel isteği artırır. * Tereyağında pişirilen ayva, nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir. * Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser. * Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır. * Ayva kokusu, kalp ve dimağı kuvvetlendirir. * Ayva hoşafı, yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir. * Ayva varise iyi gelir. Yorgunluk ve bitkinliği önler. * Ayva hoşafı, ağız yaraları ve akciğer veremine iyi gelir. Gece uyurken ağızdan salya gelmesini önler. * Ayva yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser. * Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir. * Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilir. * Ayva suyu, aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır. * Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir. * Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. * Ayva suyu iştah açar, böbrek ve idrar torbası iltihaplarını iyileştirir. * Grip ve nezle için çok etkilidir. * Ayva suyu, vücudu terletmek için çok etkilidir. * Ayva, böbrek zafiyetine, mide zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, mide ülserine. deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, çok faydalıdır. Pişirilmiş ayva iyi gelir. * Ayva suyu, efham ve vesveseye iyi gelir. * Göz enfeksiyonlarına karşı, ayva yaprağı kaynatılıp, soğuyan suyu ile günde birkaç kez yıkanır. * Ayvanın üzerindeki tüyler, kanayan yere konursa kanamayı durdurur. * Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır. * Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için, kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifa verir. Ayvanın Zararları : * Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir. * Çiğ yenilmesi tavsiye edilmez. Komposto veya jöle yapılarak veya külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur. Ayva Yaprağı Bileşimi; Pektin, tanen, Glikoz, sakaroz, elma asidi ve C vitamini taşır. Faydaları; Öksürüğü keser Uykusuzluk ve sinir hallerinde Teskin edici olarak, ishallerde kabız yapıcı ve zayıf ateş düşürücü olarak kullanılır. 20-30gram ayva yaprağını yarım litre suda kaynatınız, pekmezle tatlandırarak ihtiyaca göre içiniz https://aykut94.webnode.com.tr/

Haberler

02.04.2020 01:11
DOĞAL ANTİBİYOTİKLER VE C VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ" Beslenme Uzmanı Meral Aydeniz şu önemli notları...

Etiketler

Etiket listesi boş.

İletişim

aykut BİZE HER YER MUTFAK))) whatsApp iletişim
5522473738
cavdar-aykut@hotmail.com