Corona virüsü tarhanaya olan ilgiyi artırdı... Peki nasıl pişirmeliyiz? İşte cevabı aykut şef
02.04.2020 00:57
Corona virüsü tarhanaya olan ilgiyi artırdı... Peki nasıl pişirmeliyiz? İşte cevabı
Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmesi sonrası salgına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların, yüzyıllık bir lezzet olan ve besleyiciliği ile bilinen tarhanaya ilgisi arttı. Uzmanlar da içindeki birçok baharat, sebze ve bakliyatla besin açısından zengin olan tarhananın tam da bu dönemde tüketilmesi gerektiğini anlattı.
-
Yazdır
-
AYazı Tipi
Dünyada yayılan koronavirüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından önlem alan vatandaşlar, uzmanların önerilerinin doğrultusunda bağışıklık sistemini güçlendirici yiyeceklere yöneldi. Türk mutfağının geleneksel çorbalarından olan tarhana çorbası da grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklardan korunmak için yüzyıllardır tüketilen çorbalardan biri olarak bu gıdaların arasında yer aldı.
Özellikle kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirmek için 7’den 70’e tüketilen ’Ata Çorbası’ olarak da adlandırılan tarhana, salgının görülmesiyle daha fazla tüketilmeye başladı. Birçok sebze, bakliyat ve baharattan yapılan kış çorbası olan tarhana, besleyici olması ve güç vermesi nedeniyle salgına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla vatandaşların tercihi oldu.
Haberler
02.04.2020 01:11
DOĞAL ANTİBİYOTİKLER VE C VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ"
Beslenme Uzmanı Meral Aydeniz şu önemli notları...
Etiketler
Etiket listesi boş.