aykut cehf
13.10.2013 14:30
-
1 g amber
-
1 kg kızılcık
-
1 adet muskat
-
1 adet çubuk tarçın
-
1 adet limon
-
2 lt su
-
4-5 adet kakule
-
4-5 adet karanfil
-
300 g etil alkol
-
300 g toz şeker
-
Kızılcık likörü tarifi hazırlanışı:
-
Kızılcıkları iyice yıkayın ve cam bir kavanoza koyun.
-
Alkol ve baharatları ilave edin.
-
Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
-
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
-
Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edin.
-
Servis yaparken limonu daire şeklinde kesip bardakların kenarlarını süsleyebilirsiniz.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak tarafından aykut cehfhazırlanmıştır. -
Haberler
02.04.2020 01:11
DOĞAL ANTİBİYOTİKLER VE C VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ"
Beslenme Uzmanı Meral Aydeniz şu önemli notları...
Etiketler
Etiket listesi boş.