aykut cehf

13.10.2013 14:30
  • 1 g amber
  • 1 kg kızılcık
  • 1 adet muskat
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet limon
  • 2 lt su
  • 4-5 adet kakule
  • 4-5 adet karanfil
  • 300 g etil alkol
  • 300 g toz şeker
  •  

    Kızılcık likörü tarifi hazırlanışı:

     
    • Kızılcıkları iyice yıkayın ve cam bir kavanoza koyun.
    • Alkol ve baharatları ilave edin.
    • Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
    • Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
    • Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edin.
    • Servis yaparken limonu daire şeklinde kesip bardakların kenarlarını süsleyebilirsiniz.
    Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak  tarafından aykut cehf
     hazırlanmıştır.

 

Haberler

02.04.2020 01:11
DOĞAL ANTİBİYOTİKLER VE C VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ" Beslenme Uzmanı Meral Aydeniz şu önemli notları...

Etiketler

Etiket listesi boş.

İletişim

aykut BİZE HER YER MUTFAK))) whatsApp iletişim
5522473738
cavdar-aykut@hotmail.com