AYKUT CAVDAR

13.10.2013 11:57

MALZEMELER;

  • 1 demet pazı
  • 300 gram taze fasulye
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım kg mantar
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kızartmak için: sıvı yağ
  • Üzeri için:
  • Bir buçuk su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

YAPILIŞI:Pazı yapraklarını iyice yıkayıp süzün ve elinizle suyunu sıkıp, incecik kıyın. Bir tavada kendi suyuyla 2-3 dakika kavurun ve bir kenara alın. Taze fasulyeyi verev, kırmızı biberi jülyen, soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencereye alın. Ortadan ikiye kesilmiş mantarı da ilave edin. Zeytinyağını katıp sebzeler diri kalacak şekilde orta ateşte soteleyin. Daha sonra su eklemeden kısık ateşte pişirin. Pazıyı ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Tozşeker, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kenara alın. Diğer tarafta kabukları soyulmuş patatesleri halka şeklinde doğrayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Kızarmış patateslerin üzerine pişirdiğiniz sebzeleri pay edin. Yoğurt ve ince kıyılmış sarmısağı çırpın. Pazılı türlü ile birlikte soğuk olarak servis yapın. 

Haberler

02.04.2020 01:11
DOĞAL ANTİBİYOTİKLER VE C VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ" Beslenme Uzmanı Meral Aydeniz şu önemli notları...

Etiketler

Etiket listesi boş.

İletişim

aykut BİZE HER YER MUTFAK))) whatsApp iletişim
5522473738
cavdar-aykut@hotmail.com